Sign In

Blog

Latest News

Reduslim

Това твърдят авторите на проучването, които са изследвали група от 1507 жени на средна възраст с наднормено тегло, които вече са спортували и са спазвали диета за отслабване, включваща ежедневни нискокалорични шейкове.

На жените е било възложено да се упражняват два до три пъти седмично или четири до пет пъти седмично – но не всеки ден от седмицата – по различно време на деня. Авторите на изследването установили, че жените, които са били най-последователни във времето за упражнения, са отслабнали повече след една година, отколкото тези, които са правили най-много упражнения за най-малко време. А най-голяма загуба на тегло имало при тези, които се упражнявали най-често и по едно и също време на деня всеки ден.

Мъжете могат да открият, че подобна закономерност е валидна. “Упражненията по едно и също време, в един и същи ден всяка седмица – като се изключи допълнителният ден в началото на седмицата, в който често се изкушаваме да правим упражнения – може да дадат резултат”, казва д-р Лиза Московиц, директор на Комплексния център по ракови заболявания “Джонсън” в Калифорнийския университет в Лос Анджелис.

Въпреки тези открития, Московиц бърза да отбележи, че последователността е от ключово значение. “Все още трябва да сте последователни в упражненията и ще има дни, в които няма да можете да се упражнявате”, казва тя. “Мисля, че изводът е, че упражненията по едно и също време всеки ден от седмицата могат да ви позволят да се упражнявате повече през седмицата.”

Друго проучване, публикувано през януари 2020 г. в списание BMJ Medicine, също установява, че хората с най-силна воля е по-вероятно да се придържат към програмите за отслабване.

Според проучването хората, които са отслабнали чрез 16-седмичен диетичен план или програма за физически упражнения (но които все още не са били физически способни да спортуват), reduslim cena са усещали, че имат по-голяма сила на волята, когато са били помолени да устоят на шоколадова бисквита, парче торта или кутия газирана напитка в свободното си време, в сравнение с това, ако са били помолени да мислят за устояване на нездравословно изкушение, докато вървят по оживена улица. Изследователите изказват предположението, че присъствието на всички тези ярки светлини вероятно е разколебало способността ни да устоим на нездравословната храна, но ни е помогнало да съберем волята си, когато вече сме били в движение.

“Тъй като светлините са толкова разсейващи, може би си мислим, че е по-трудно да устоим на нездравословна храна, когато се разхождаме и в градска среда”, казва авторът на изследването д-р Валери Витолинс. “Нашите открития

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *