Sign In

Blog

Latest News

Reduslim

Проучването на близо 500 възрастни с наднормено тегло и затлъстяване, които са участвали в 12-седмична програма за отслабване, показва, reduslim че тези, които са се упражнявали в най-постоянния ден от седмицата, са запазили или намалили теглото си повече от тези, които са се упражнявали в по-непостоянни дни от седмицата. Разликите в загубата на тегло са сходни при мъжете и жените, което предполага, че упражненията по всяко време на деня могат да бъдат полезни.

“Ако се упражнявате последователно в един ден от седмицата, но не и в другия, шансовете за поддържане на загубата на тегло ще бъдат по-големи”, казва старшият автор на изследването д-р Дейвид Алос, доцент по хранене в Медицинското училище на Вашингтонския университет в Сейнт Луис. “Просто по-честото движение не е толкова полезно, както и упражненията в различни дни от седмицата.”

Всъщност в друго проучване, публикувано през ноември 2018 г. в JAMA Internal Medicine, Аллос установява, че последователните упражнения помагат на хората да поддържат загубата на тегло, като по-голяма полза от този модел се наблюдава при тези, които са отслабнали само чрез диета.

“В нашето проучване не изглеждаше, че има значение дали участниците са се упражнявали в един ден от седмицата или в различни дни от седмицата”, казва Аллос. “Но от тези, които успяха да поддържат загубата на тегло, тези, които се упражняваха в един и същи ден от седмицата, постоянно се справяха по-добре.”

Експертите казват, че загубата на тегло е балансиран акт – нещо, което трябва да правите постоянно, за да поддържате тези резултати.

“Винаги има малко място за колебание, защото не контролираме нещата на 100%”, казва д-р Джийн Баур, старши директор на клиничните програми и изследванията в Американския институт за изследване на рака.

Но редовните физически упражнения са един от начините да се възползвате от максималните ползи от загубата на тегло.

“Напълно сме сигурни, че колкото повече активност имате, толкова по-добре”, казва Нейтън Пендерграст, д-р, професор по физическа активност в Университета на Ню Мексико. “Съществуват някои доказателства, че колкото по-рано се упражнявате, толкова по-добре. Но дори и да се упражнявате 20 минути вместо 30 минути, това няма значение.”

Някои хора може би ще се изненадат да научат, че един час умерени до интензивни упражнения седмично е достатъчен, за да извлекат максимална полза. Всъщност в обзор, публикуван през ноември 2019 г. в списание World Review of Nutrition and Dietetics, изследователите установяват, че при хората, които са увеличили физическите си упражнения до повече от 60 минути седмично, се наблюдава

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *