Sign In

Blog

Latest News

Reduslim

Изследователите са попитали повече от 200 души, които са свалили поне 30 килограма през последните пет години, как са “процъфтявали” (т.е. имали са здравословна загуба на тегло, не са възстановили теглото си и са се чувствали добре като цяло). Едно от основните неща, които изследователите разгледали, било колко дълго хората са се упражнявали последователно. Тоест дали карат колело до работа или тичат до фитнес залата постоянно.

Ако не са се упражнявали редовно, изследователите са искали да разберат дали упражненията са една от причините да поддържат здравословно тегло.

С други думи, дали видът на упражненията, които правите, и постоянството при тях допринасят за това дали отслабвате?

Участниците съобщават, че през повечето дни от седмицата се упражняват в определено време, включително рано сутрин, късно вечер и в средата на следобеда. Средно те са се упражнявали по шест часа всяка седмица.

Но изследователите установили, че упражняването по този начин е свързано с увеличаване на теглото. Изследователите стигат до заключението, че “редовните упражнения от шест или по-малко часа седмично [не] са свързани с поддържането на успешна загуба на тегло в дългосрочен план”.

Въпреки че това може да не е изненадващо откритие, изследователите също така са установили, че упражненията по всяко време на деня и упражненията в продължение на всеки определен брой часове не са свързани с поддържането на загуба на тегло. Това означава, reduslim състав че дори да тренирате сутрин или да тренирате в продължение на един час, това не означава, че допринася за това дали ще поддържате здравословното си тегло.

Добрата новина е, че дори да не спортувате постоянно или да тренирате в продължение на много часове, все още можете да постигнете здравословно отслабване. По-долу ще се спрем по-подробно на този въпрос.

Резултатите от проучването се основават на няколко проучвания, проведени в миналото, така че екипът от изследователи е взел решение да преразгледа резултатите си след известно време и да се опита да види дали може да излезе с нови хипотези за това защо отслабването на хората може да се запази или не с течение на времето.

Изследователите добавят нови 21 участници в проучването (този път те разглеждат по-широка група от хора, включително хора, които са отслабнали в миналото, но са възстановили теглото си). Участниците са били попитани за седмичните им навици за упражнения и за това колко добре са отслабнали или поддържат теглото си, а изследователите са разгледали причините, поради които отслабването на хората може да се запази или не в дългосрочен план.

Резултатите са доста сходни с тези, които бяха установени в предишното проучване.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *