Sign In

Blog

Latest News

Reduslim

Първо, някои подробности: “Всеки час, в който се упражнявате, е от полза, защото поддържа метаболизма ви”, казва Ейми Шапиро, фитнес инструктор от Лос Анджелис и създател на блога The Ripped Tesssa. Но като се има предвид колко скъпо е времето, изследователите установяват, че най-голямата полза от упражненията в по-ранните часове на деня е, че 40-минутната тренировка се запазва за края на деня, вместо да се разпредели, да речем, за два часа по време на сутрешното пътуване.

Така че, ако искате да свалите няколко килограма, без да правите компромис с тренировката си, времето е от съществено значение. За да извлечете максимална полза от тренировката си, най-добре е да изберете време от деня, когато метаболизмът ви – който има reduslim 24-часов цикъл – вече е в най-висока степен. “Ето защо хората, които се опитват да извлекат максимална полза от тренировката, са склонни да тренират в края на деня или късно вечерта”, казва Шапиро. “Защото знаят, че тогава метаболизмът им ще е най-висок, така че това е най-доброто време за изгаряне на най-много калории.”

Ето защо Шапиро се застъпва за същия тип седмичен тренировъчен график за хората, които искат да отслабнат и да запазят теглото си. “Би било много лесно да го направите, ако просто си поставите за цел да тренирате всеки ден, но определянето на конкретно време от деня или от седмицата е наистина полезно”, казва тя.

“Изберете време за упражнения – и се придържайте към него.”

Предимството на определения блок от време за упражнения е, че няма толкова голяма вероятност да пропуснете, защото животът се случва или да излезете от рутината. С обща ежедневна тренировка можете да преодолеете трудностите на натоварения ден и да си вземете почивка за плуване или да намерите идеалното време, за да се вместите в 30-минутна разходка. “Наистина не можете да превъзмогнете удобството да го направите в 17:00 ч., когато се прибирате от работа”, казва д-р Даниел Флорес, доцент по хранителни науки в университета “Рутгерс”.

Проучването установи, че когато хората са помолени да правят упражнения в определено време, за тях е по-лесно да съобщят, че правят упражнения по-често. Освен това тези, които са заявили, че се упражняват по-често, са имали по-нисък индекс на телесна маса.

Освен това хората, които са се упражнявали постоянно, са имали и по-високо ниво на самооценка на енергията и е било по-малко вероятно да

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *