Sign In

Blog

Latest News

Reduslim

Проучването проследява близо 200 души, които успешно са отслабнали. Участниците е трябвало да правят постоянни физически упражнения, да се хранят здравословно и да приемат лекарства в продължение на година и половина. В началото на проучването участниците били попитани за графика им на упражнения и хранителните им навици – или липсата на такива – през това време.

След това участниците били помолени да записват хранителните и двигателните си навици в продължение на една година, за да се проследи доколко последователни са били новите им навици. Установено е, че след 12 месеца 66% от участниците, които тренират по едно и също време всеки ден, запазват загубеното си тегло.

Намерете дейност, която вече извършвате – към която е най-вероятно да се придържате – и поддържайте тренировките си в един и същи час всеки ден.

Ето и някои други съвети от проучването, които може да искате да включите в рутинната си програма за отслабване.

1. Ставайте и раздвижвайте тялото си

Дори и да работите върху други неща през деня, не забравяйте да станете и да раздвижите тялото си.

Независимо дали става дума за бърза разходка около блока, посещение на фитнес залата или обеден джогинг из парка на офиса, допълнителната физическа активност от раздвижването на тялото ще ви помогне да изгорите повече калории и да се почувствате по-добре, отколкото ако останете в леглото.

Едно проучване, публикувано в The Obesity Journal през 2017 г., установява, че хората, които не са извършвали никакви физически упражнения по време на работния си ден, са изгорили средно 38 допълнителни калории в сравнение с хората, които са се занимавали с 30 минути активност. Това са 1,5 изгорени калории на час, или приблизително същото количество калории, което изгаряте, когато седите и гледате телевизия в продължение на четири часа, според Центровете за контрол и превенция на заболяванията.

Прочетете повече: 5 прости упражнения за изгаряне на допълнителни 1000 калории на седмица

2. Закусвайте като цар

Започнете деня си здравословно, като закусвате като цар.

Специалистите по хранене са съгласни, reduslim аптека че закуската е важно хранене, особено ако искате да отслабнете и да задържите теглото си.

Проучване, публикувано в Annals of Internal Medicine, установи, че хората, които закусват (поне седем-осем часа преди тялото им да огладнее), са по-малко склонни да наддават на тегло в продължение на една година.

Прочетете повече: Науката за закуската: Закуската: анализ на храненето и диетата, който може да промени начина, по който се храните и отслабвате

Проучване, публикувано в списание “Метаболизъм”, установи, че участниците, които редовно закусват, се хранят по-бавно, ядат повече зеленчуци на обяд и пият повече вода.

Друго проучване

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *