Sign In

Blog

Latest News

Reduslim

Искате ли да научите повече за това как да отслабнете? Чуйте интервюто ми с Уилям Диц за най-новата му книга “Как да не се храним”.

“Когато се събуждате сутрин, по-вероятно ли е да изядете най-голямото си ядене за деня?” – пита Дани Юнт, reduslim таблетки биостатистик от Калифорнийския университет в Сан Диего. Това често се случва при жените, тъй като те обикновено закусват. Но е важно да се замислите кога обикновено се храните, а не само сутрин.

Юнт провежда проучване, в което участват 20 души с наднормено тегло. Всеки участник е бил разпределен на случаен принцип в група със сутрешна закуска или без закуска – което по същество означава, че те са се хранили по едно и също време всеки ден.

Участниците в сутрешната група винаги закусвали. Останалите участници можеха да ядат каквото си поискат за обяд или вечеря. И те изяждали едно и също количество храна през целия ден, независимо от това кога е била сервирана. И двете групи също така спазвали една и съща диета в продължение на една седмица, като това нямало значение за нито една от тях.

След изследването Юнт установил, че участниците, които закусвали, приемали по-малко калории през останалата част от деня, независимо от това кога са се хранили. Хората, които са пропуснали закуската, са изяли повече калории през деня, отколкото са възнамерявали.

Какво означава това за вас? “Ако сте по-склонни да ядете най-голямото си хранене за деня сутрин, това може да помогне на хората да постигнат и поддържат здравословно тегло”, каза ми Юнт.

Изследване показва, че за да отслабнете, яжте закуска

Това е добра практика, добави Юнт, защото “когато ядете голяма закуска, тя е по-засищаща”.

“Хората, които закусват по-обилно, са склонни да ядат по-малко [на други хранения] през деня.” – Дани Юнт

Накратко, закуската ви помага да контролирате калориите си през останалата част от деня. Така че, ако имате навика да ядете голямо количество храна на обяд, може би трябва да изчакате един допълнителен час и да закусите вместо това. “Хората, които закусват по-обилно, са склонни да ядат по-малко [на другите хранения] през деня”, каза ми Юнт. Така че лягането с пълен корем може да ви помогне да се събудите и сити.

Закуската е важно хранене за организма ви, дори и да не се опитвате да отслабнете. В

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *