Sign In

Blog

Latest News

Reduslim

Затова, за да ви помогнем, ви предлагаме 5 от най-добрите диети за отслабване, основани на последните проучвания, според експерти и научни изследвания.

1. Диета с периодично гладуване

Много от нас обикновено започват деня си с малко бърза храна (или заместител на бързата храна) и сутрешно лате. А в много дни след това около 15:00 ч. попадаме в сладостта на комфортната храна – чаша вино, лека закуска и, обикновено, цял куп вкусни остатъци от вечерята.

И макар че със сигурност не е задължително да вечеряте с любимите си храни в 15:00 ч. reduslim в аптекитесеки ден, бихте могли да се възползвате от включването на периодично гладуване – при което се храните за определен период от време, след което гладувате за друг.

Диетата с периодично гладуване получава името си от повтарящия се модел на хранене и гладуване. Започвате да се храните в продължение на 12 до 16 часа, преди да заспите, след което гладувате 12 до 16 часа, преди отново да се храните. Мислете: Закуска с бърза храна, обяд и кафе на път за работа, а след това вечеря. Междувременно гладувате.

“Много хора се опитват да следят какво ядат през деня, но аз не го правя”, казва Ан Нелсен, регистриран диетолог и автор на книгата “Хранене за цял живот” и на периодичното гладуване. “Всъщност през годините установих, че в началото броях и исках да имам хубава чиста сметка за здравето. Не спах много добре, така че храненето беше единственото нещо, на което знаех, че мога да разчитам”.

Въпреки това, казва тя, изследванията й показват, че този модел може би е това, което работи най-добре за много хора, както по отношение на загубата на тегло, така и за задържането му.

Едно проучване, публикувано през 2018 г. в Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics, установява, че хората, които редуват хранене и гладуване по 8 часа на ден, са отслабнали повече и са задържали теглото си, отколкото тези, които не са го правили.

Изследването, ръководено от Дженифър Макуилямс, старши научен специалист в Училището по обществено здраве към Университета на Минесота, разглежда резултатите от отслабването на 172 възрастни. Участниците са били разпределени на случаен принцип към един от четири различни модела на хранене: стандартна калорийна диета, калорийна диета с гладуване по 16 часа на ден или диета с периодично гладуване – 12 часа хранене и 12 часа гладуване.

На

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *