Sign In

Blog

Latest News

Reduslim

Последвайте треньора на знаменитости Харли Пастернак в Pinterest за още страхотни съвети.

Макар че тренировката на задните части – или поне на частта от тялото, свързана с долната част на гърба, дупето и краката – изгаря само умерено количество калории, тя помага за изграждането и поддържането на мускули – тъкан, която гори калории, дори когато сте в покой.

Преглед, публикуван миналата година в списание Frontiers in Physiology, установи, че хората могат да загубят до 2,3 кг мазнини и да добавят до 0,9 кг мускули, като изпълняват от осем до 12 повторения на два клека с дъмбели (или вариация на упражнението) ежедневно по едно и също време на деня. С други думи, ако клякате два пъти дневно, правете ги всеки път по едно и също време.

Историята продължава

Прегледът установи, че макар хората да губят мазнини в областта на торса, те губят предимно мускулна маса от областта на краката и бедрата. “Загубата на мускулна маса често е вторичен резултат по време на интервенцията за намаляване на теглото”, се казва в прегледа. “Въпреки това за хората, които може да нямат време или мотивация да тренират редовно или които не са в състояние да изпълняват програми за упражнения с по-висока интензивност, малките промени в честотата могат да имат значително въздействие върху загубата на мазнини и поддържането им.”

Работата с мускулите – и по-специално с квадрицепсите, които са мускулите в предната част на краката – също може да ви помогне да увеличите скоростта на метаболизма си. Това означава, че ще изгаряте повече калории в покой. Проучване, публикувано в The International Journal of Obesity през 2014 г., стига до заключението, че хората, които загряват с 30-60 минути леко кардио, например ходене, преди интензивна сесия за вдигане на тежести (три серии по 10 повторения), изгарят средно 66% повече мазнини.

Опитайте да направите три серии по 10 клека. След всяка серия направете няколко подскока или отделете минута-две за бавно ходене на място. Докато сте още топли, повторете процеса.

Най-добрият начин да изгаряте мазнини, докато спите (и същевременно да създадете калориен дефицит за отслабване), е да се упражнявате преди лягане – и то по една проста причина: тялото ви изгаря повече калории, когато е будно, отколкото когато сте в леглото.

Докато спите, скоростта на метаболизма ви обикновено се забавя, reduslim cena което означава, че тялото ви няма да изгаря толкова много калории, докато спите. Обратното обаче е вярно по време на бодърстване: Тялото ви ще изгаря повече калории.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *