Sign In

Blog

Latest News

Reduslim

Изследователите разпределят участниците със затлъстяване в една от три групи: Едната група се упражнявала ежедневно между 14:30 и 16:30 ч., другата – между 18:30 и 20:30 ч., а третата – без определено време.

Докато при групата, която се упражнявала в неучебните часове, теглото ѝ намаляло, групата, която се упражнявала между 14:30 и 16:30 ч., наддала повече от другите две групи. Възможно е загубата на тегло да е била проблем, смятат изследователите.

Как да намалим теглото си

“Изследователите стигнаха до извода, че ако се упражнявате по едно и също време всеки ден, е по-лесно да се упражнявате последователно. Това е разумно предположение”, казва д-р Дан Робъртсън, директор на клиниката за отслабване на фондация Livestrong и медицински директор на медицинския център LIVESTRONG в Александрия, щата Вашингтон.

Въпреки това Робъртсън казва, че проучването не показва причинно-следствена връзка и че е разумно да се тренира и по друго време на деня.

“Трябва да отидете там, където са хората, а за съжаление хората не са последователни в навиците си за упражнения”, каза той.

Изберете време, което ви подхожда. Проучване в списание Obesity установи, че хората, които тренират постоянно между 14:30 и 16:30 ч., губят по-малко тегло от тези, които тренират сутрин или вечер. (Getty)

Как да отслабнем

Робъртсън каза, че има пациент, чийто циркаден ритъм не е добре съобразен с упражненията, така че той ги прави през нощта, за да помогне на този човек да спи по-добре.

Но има и други начини да направите упражненията по-удобни и дори има смартфони, които могат да помогнат. Fitbit Versa, например, проследява направените стъпки през деня и ви позволява да зададете конкретни часове за упражнения на открито, например.

Той също така може да ви помогне да изберете тренировъчни планове въз основа на вашите възможности. Компанията предлага три различни плана за упражнения за начинаещи, средно напреднали и опитни трениращи.

Когато искате да започнете план за упражнения, reduslim cena Робъртсън предлага първо да проверите нивото си на физическа подготовка – лесно е да започнете твърде бързо или да се натоварите твърде много, каза той.

Fitbit Versa може да ви помогне да проследявате направените стъпки през деня и да задавате конкретни часове за упражнения на открито. (С любезното съдействие на Fitbit)

Как да сваляме килограми

Претегляйте се всеки път. По-вероятно е да видите

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *