Sign In

Blog

Latest News

Reduslim

Учени от медицинския център на университета “Ръш” са изследвали повече от 1000 души с излишни телесни мазнини. В продължение на една година те разпределят участниците в една от четири групи: Всички те са правили някаква форма на упражнения – времето, в което са правени, е било различно за различните групи. Ето какво установиха. Група А е тренирала по 30 минути два пъти дневно; група В е тренирала по 30 минути три пъти седмично; група В е посещавала фитнес залата по 45 минути три пъти седмично; а група D е тренирала по 30 минути шест дни в седмицата, повече или по-малко както обикновено.

“Не е изненадващо, че групата, която се е упражнявала най-много, е имала най-нисък индекс на телесна маса, а групата, която се е упражнявала най-малко, е имала най-висок индекс на телесна маса”, казва авторът на изследването д-р Меган Вер, професор в катедрата по превантивна медицина в медицинския център на университета Ръш в Чикаго. “Дори при контролиране на първоначалния индекс на телесна маса се наблюдаваше връзка между упражняването на повече от четири часа седмично и по-голямото намаляване на теглото.”

Добрият сън е полезен за много аспекти на живота, включително за цялостното здраве и благополучие, изграждането на паметта и загубата на тегло.

Яжте протеини за отслабване

Яденето на протеини е от решаващо значение за изграждането и поддържането на стройно и здраво тяло. Протеините насърчават здравословния растеж на мускулите, както и растежа на костите и зъбите. Адекватният прием на протеини също е ключов компонент за растежа и възстановяването на мускулите.

Всъщност консумирането на богати на протеини храни през целия ден гарантира, че приемате достатъчно протеини за целия ден. “Можете да вземете протеин със себе си през целия ден, ако го консумирате в различни варианти с по-умерен до по-висок процент на протеин”, казва Стефани Дж. гаргило, reduslim състав RD.

Американската академия по педиатрия препоръчва бебетата да приемат поне 6 грама протеини на 100 калории, които консумират, а децата над 12 години – 8 грама на 100 калории.

Environmental Working Group изчислява, че средностатистическият възрастен човек в САЩ консумира 84 грама протеини всеки ден.

Какво трябва да ядете след тренировка?

Когато отидете на тренировка, не забравяйте да си набавите достатъчно протеини след нея, за да подпомогнете възстановяването на мускулите и изграждането на сила. Можете да си набавите протеини от протеинов шейк след тренировка или от храна с протеини след тренировка.

Класически вариант за протеини след тренировка е гръцкото кисело мляко. Порция от 1 унция обезмаслено гръцко кисело мляко съдържа около 8 грама протеини. Ако ви се иска да се насладите на подсладена, по-малко здравословна храна, можете да изберете

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *