Sign In

Blog

Latest News

Reduslim

Изследователите са разгледали данни от повече от 5000 възрастни, които са участвали в продължаващо осем години проучване, и са установили, че участниците, които са имали възможност да правят упражнения постоянно в определено време на деня, са имали по-малък успех в отслабването. (Тази констатация се отнася само за участниците с наднормено тегло или затлъстяване.)

“Упражненията са промяна в начина на живот”, казва д-р Дейвид Кац, директор на Центъра за изследване на превенцията в Йейл. “Ако ходите на фитнес и тренирате три пъти седмично по едно и също време на деня, резултатите ви вероятно ще са по-добри, отколкото ако ви е трудно да се придържате към плана да ходите на фитнес и да правите тренировката си по друго време.”

Редовният модел на тренировки, казва той, също така ще ви помогне да се уверите, reduslim мнения бг мама че се упражнявате по начин, който е най-ефективен за вас.

“Хората са изненадани, че времето от деня, в което правят упражнения, има значение”, казва д-р Кац. “Но трябва да тренирате тялото си, когато това е най-ефективно за него.”

И макар че може да е трудно да се намери време за упражнения и добро хранене, експертите казват, че това е съществена част от поддържането на добро здраве.

“Хората, които са най-успешни, са тези, които успяват да интегрират редовната физическа активност в живота и рутината си”, казва д-р Кац. “Трябва да си измислите режим, който да работи за вас. Някои хора са в състояние да правят упражнения всеки ден по едно и също време. Но други имат други графици.”

Ако имате нужда да си припомните защо е важно да се упражнявате, разгледайте тези 21 ползи за здравето от упражненията.

И дори ако правите упражнения пет пъти седмично, имайте предвид, че рутинните упражнения не са универсални. “Най-добрият вид упражнения е различен за всеки човек”, казва д-р Кац. “Някои хора може да се нуждаят от вдигане на тежести, други – от плуване или йога, но ползите от упражненията са сходни при различните дейности.”

В много случаи дори обикновени упражнения като ходенето пеша могат да доведат до по-добро общо здраве. Освен това то е едно от най-лесните неща, които можете да направите, за да подобрите физическото и психическото си здраве.

“Хората не осъзнават, че само с ходене получават някои от същите ползи, както ако вдигат тежести”, казва д-р Кац. �

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *