Sign In

Blog

Latest News

Reduslim

Изследователите са включили група участници на средна възраст, които не са правили редовни упражнения и са се опитвали да отслабнат в продължение на четири месеца. (В проучването не са включени хора, които са имали съществуващо хранително разстройство.) Участниците са били помолени да се упражняват в продължение на 20 до 45 минути три пъти седмично, във време, което да е лесно за спазване, като в същото време приемат същото количество калории всеки ден. Ето и най-важното: те били помолени да се упражняват, но не и да се опитват да “изгарят” повече калории, отколкото са изяждали всеки ден.

След четири месеца от този процес участниците, които успешно спазвали диетата си, отслабнали средно с 3 килограма, докато тези, които не успели, отслабнали само с 1 килограм.

Не позволявайте обаче това да ви заблуди. За да поддържате успешно загубата на тегло след 12 седмици, все още трябва да намалявате броя на калориите, които приемате всеки ден, за да постигнете отслабване. Но при подходящи времеви рамки упражненията в определено време могат да се окажат добра тактика за поддържане на тази загуба на тегло.

“Хората, които се упражняват постоянно, са склонни да приемат приблизително 800 калории по-малко всеки ден”, казва д-р Рена Уинг, директор на Центъра за изследване на отслабването и метаболизма в Калифорнийския университет. “Това се равнява на две енергийни закуски.”

Има още едно нещо, което отличава препоръката за упражнения, базирани на времето, от другите стратегии за хранене: За разлика от приложенията за проследяване на калориите, които по принцип имат за цел да ви насърчат да се храните по-често през деня, съветите, базирани на времето, правят точно обратното.

“Няма да получавате храна на всеки час”, казва Уинг. “Но ще имате наистина полезен за вас часови интервал, в който ще можете да ядете малко повече и да използвате храненето, за да подкрепите упражненията.”

Почивен ден

Познайте какво? За повечето от нас яденето на няколко по-малки хранения през деня е нормално, ако това е естественият начин, по който се храните.

Истинската красота на това да кажеш: “Няма да ям до 19:00 ч.”, е, че е лесно да се върнеш към здравословното си тегло, дори след като си изпаднал от колелото.

“Ако имате ден или два, в които изобщо не се упражнявате, можете да видите възстановяване на теглото”, казва Уинг. (Или, още по-лошо, напълняване, reduslim мнения бг мама за всеки, който е изпаднал във фаза на отслабване.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *