Sign In

Blog

Latest News

Reduslim

Изследователите от Масачузетския университет разделят възрастни със затлъстяване и наднормено тегло на две групи: Едната група е следвала план с упражнения, планирани така, че да съвпадат с “оптималния циркаден прозорец на активност” – това е времето от деня, когато хората са най-активни.

Участниците в другата група не са правили нищо специално по отношение на времето за активност, освен да се придържат към обичайния си режим. Резултатите? Изследователите установили, че в групата, която спортувала в оптималния часови интервал, 79% от завършилите проучването успешно запазили теглото си и не възстановили свалените килограми. (При третата група само 38% са запазили загубеното тегло.)

Но ако ще планирате времето си за упражнения, помислете за времето от деня, в което вероятно ще сте най-активни, казва д-р Алисън Госман, възпитаник на училището по хранене в USC и автор на Nutrition Journal: и автор на книгата “Хранене”, пълен наръчник за здравословно хранене. Тя предлага упражненията да се правят между 12:00 и 14:00 ч. за жените и между 16:00 и 20:00 ч. за мъжете.

Обмислете също: Как да отслабнем без диета

Що се отнася до планирането на упражненията, Госман казва, че хората, които ги правят сутрин, могат да пропуснат важни мозъчни химикали, които се освобождават следобед. Това е така, защото мелатонинът, хормон, свързан със съня, се освобождава в големи количества следобед, за да сигнализира на мозъка, че е време да забави темпото и да консолидира нощните дейности, казва Госман.

Ако тренирате по време, когато се освобождава мелатонин, това може да заблуди мозъка ви, че все още е в средата на нощта, казва Госман, reduslim мнения бг мама и тези химикали в мозъка преди лягане могат да противодействат на забавянето на тялото.

Обратно към упражненията: Кое е най-подходящото време за упражнения?

Според проучване, публикувано в American Journal of Medicine през 2014 г., най-доброто време за упражнения е по време на загрявката.

“Упражнявайте първо най-големите мускулни групи, а след това по-малките мускулни групи, и така ще постигнете най-голям ефект”, обяснява Джеф Волек, доктор по медицина, доктор на науките, доцент в Медицинския център на Университета в Небраска и съавтор на книгата “Изкуството и науката за нисковъглехидратната ефективност”.

Използвайки тези мускулни групи, ще помогнете да контролирате апетита си повече от която и да е друга част на тялото си, казва В

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *