Sign In

Blog

Latest News

Reduslim

Изследователи от Медицинския център на Университета на Илинойс в Урбана-Шампейн към Университета “Лойола” искаха да научат повече за това как упражненията влияят върху дългосрочното управление на теглото. Те се обръщат към Звеното за изследване на управлението на теглото и метаболизма към Медицинския колеж “Бейлър” и колегите си от клиниката “Майо” и Центъра за здравни изследвания “Кайзер Перманенте” в Колорадо, според доклада. Участниците в проучването, всички с наднормено тегло или затлъстяване, водят дневник за храната и активността си в продължение на една година.

Резултатите?

Засядането за упражнения малко след хранене може да помогне за подобряване на метаболизма след хранене

Упражненията преди закуска също могат да помогнат за подобряване на метаболизма, установява проучването.

Но придържането към определено време за упражнения всеки ден може да се окаже най-добрата стратегия за намаляване на теглото. Като цяло участниците, които са съобщили, че се упражняват сутрин, са отчели по-голям успех в поддържането на загубата на тегло, отколкото тези, които са се упражнявали по-късно през деня, сочат резултатите.

“Логично е, че правенето на упражнения в ранната част на деня, когато разходът на енергия на организма е най-голям, може да е от полза за отслабването за дълъг период от време”, казва водещият автор на изследването и ординатор в катедрата по хирургия Брус Д. Мацел.

Тъй като изследователите също така са помолили участниците да записват всички свои хранения и закуски, те са могли да оценят метаболизма след хранене (чрез измерване на нивата на ензимите, свързани с метаболизма). След тренировка участниците, които са яли храна малко след тренировка, са имали по-високи нива на метаболизъм, което означава, че са разграждали храната по-ефективно, отколкото след като не са яли нищо.

“Храненето един или два часа след тренировка може да бъде добър вариант, който насърчава хората да се хранят по по-здравословен начин”, казва в изявление д-р Лорън Брукс, старши автор на доклада и доцент в катедрата по хирургия. “За хората, които трудно се придържат към по-здравословни хранителни навици, това може да е полезен начин да избегнат преяждането.”

Може да постигнете същия ефект, като просто се уверите, че се храните достатъчно бавно, отбеляза тя.

Джули Кузан, диетолог и собственик на BluePrint Nutrition във Вашингтон, окръг Колумбия, се съгласява, че планирането на храненията, reduslim аптека за да имате предвид кога се храните, е най-добрият начин да избегнете преяждането.

“По-добре е да обядвате в 12:30 ч., а не в 15:00 ч.”, казва тя пред TODAY. “Ако знаете, че ще бъдете в офиса по-дълго от обикновено,

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *