Sign In

Blog

Latest News

Reduslim

Време за отслабване: как да вместите упражненията в деня си Според изследователите идеалното време за тренировки е в най-натоварените периоди. “Установихме, че времето на деня е особено важно”, казва в телефонно интервю водещият автор на изследването Камило Мора, reduslim състав научен сътрудник в Тексаския университет в Остин. “Резултатите ни показаха, че хората, които са тренирали следобед, са отслабнали по-малко от тези, които са тренирали преди или след типичния си работен ден, а сред тези, които са тренирали сутрин, са отслабнали повече от тези, които са тренирали по друго време.” Освен това проучването установява, че хората, които са се упражнявали веднага след като са се събудили, са отслабнали почти два пъти повече от тези, които са изчаквали до последните часове на деня.

“Резултатите показват, че тренировките първо сутрин са много ефективни за хората, които искат да отслабнат”, казва Мора. “Тези, които правят кардио и силови тренировки три пъти седмично, могат да очакват да отслабнат с почти 1 килограм седмично.” (Въпреки че Мора не коментира дали е по-лесно да се придържаме към тази седмична цел, отколкото да я постигнем).

Най-добрата тренировка за отслабване | Травми на коляното Борба със затлъстяването Изследванията показват, че придържането към една техника на упражнения по време на тренировка може да ви помогне да подобрите нивата на метаболизъм и ефективност. Проучвания на Масачузетския университет в Амхърст показват, че тези, които правят силови тренировки (с тежести или лента за съпротивление), са в състояние да изгорят 70% повече калории от тези, които правят кардио.

Освен това упражненията, които избирате, трябва да са съобразени с вашето здраве, с нивото ви на физическа подготовка, с това колко бързо искате да видите резултати и с размера на целта ви – т.е. дали искате да свалите няколко килограма или повече.

Независимо от това кога ще изберете да правите упражнения, да започнете бавно може да бъде добра идея. Според Мора, която предлага да се започне с 30 минути дневно като начало, всеки, който е нов в упражненията, трябва да се съсредоточи върху развиването на способността да диша и да изпълнява основните упражнения, за да избегне контузия.

Как да свалим 10 килограма за една седмица

Голяма част от съветите и триковете, които ще разгледаме в този материал, ще разчитат на науката, за да ги подкрепи. Например в споменатото по-горе проучване на Мора е разгледано въздействието на упражненията, когато хората спортуват за първи път. Но някои от другите проучвания, които разглеждаме, са

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *