Sign In

Blog

Latest News

Reduslim

От 168-те участници в проучването 89% са успели да запазят теглото си, което са свалили през първите шест месеца на проучването, след като са се упражнявали по едно и също време всеки ден. Изследователите твърдят, reduslim че изглежда, че упражненията в определено време са по-важни от това да се упражнявате повече или по-силно.

Така например може да имате “обедна криза”, при която се чувствате уморени след обедното хранене, или да имате проблеми с мотивацията за упражнения. Но ако изберете време за упражнения и се придържате към него всеки ден, това ще ви помогне да се придържате към правилния път.

“Невинаги е удобно да ставате час по-рано от обичайното, за да потичате или да изведете кучето, така че ако можете, настройте алармата си за един и същи час всеки ден и превърнете това в част от деня си”, обяснява Кели Браунъл, изследовател и автор в Центъра “Руд” за хранителна политика и затлъстяване в Йейл и ръководител на проучването. “Ако алармата се включи, а вие сте уморени и намръщени, тогава можете да направите по-лека тренировка и да изпиете по-енергийна закуска, за да можете все пак да си набавите калории.”

Това означава, че трябва да хапнете нещо по-малко засищащо и калорично, но все пак здравословен избор, така че все пак да успеете да постигнете дневната си калорийна цел. Или пък можете изобщо да прескочите сутрешния “спад”, като се упражнявате първо сутрин, за да извлечете максимална полза от деня си, което може да ви помогне да се придържате към правилния път през останалата част от деня.

За други полезни съвети как да запазите мотивацията си за упражнения и как да задържите трайно теглото си, продължете да четете.

С любезното съдействие на sanjasm / Shutterstock

План за диета и упражнения

Клиниката “Майо” препоръчва диетата ви да е богата на здравословни цели храни, като зеленчуци, плодове, пълнозърнести храни, нискомаслени млечни продукти и постни протеини (като месо, боб и птиче месо), и бедна на храни с добавена захар, трансмазнини, рафинирани зърнени храни, натрий и алкохол. Същата организация препоръчва също така да се занимавате с физическа активност поне 30 минути през повечето дни от седмицата.

За да сте сигурни, че сте на прав път, помолете лекаря си да провери функцията на щитовидната жлеза или нивото на физическата ви форма. След това работете с регистриран диетолог, за да създадете подходящ за вас план за хранене и упражнения.

С любезното съдействие на Niza / Shutterstock

Управление на

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *