Sign In

Blog

Latest News

Reduslim

Ново проучване, публикувано през март 2019 г. в Applied Physiology, Nutrition, and Metabolism, установи, че хората, които са определили произволно “време за упражнения”, е по-вероятно да се придържат към плана си, отколкото тези, които не са определили график.

Всяка седмица избирайте време за упражнения, към което ще се придържате на 100% – независимо дали е определен час всеки ден, или 7 дни в седмицата, или дори определен ден от седмицата, например понеделник. Целта ви е да имате постоянно време за активност всяка седмица – не идеално.

“Ако имате ритуал, е по-лесно да го спазвате всяка седмица”, казва Стантън Пийл, д-р, C.S.S.W., reduslim cena съавтор на новото проучване. “Когато имате навик да правите упражнения всеки ден, това не се усеща като работа, а просто като ваш живот.”

Разбира се, ако не си определите време за упражнения, въпросът е “как ще ги правя?”. За да си помогнете, можете да проследите как се чувствате по време на и след заниманието, за да сте сигурни, че правите необходимите упражнения.

“Някои хора смятат, че е полезно да се упражняват на блокове от време през деня, като например да се упражняват 20 минути веднага след събуждане”, казва Аманда Карлсон, д-р, съавтор на проучването от 2019 г. и изследовател в Училището по обществено здраве към Университета на Минесота. “Можете да разделите времето на по-малки части, след което да го интегрирате в графика си, така че да нямате усещането, че добавяте допълнително бреме към деня си.”

Значението на упражненията

“Ако искате да отслабнете, трябва да правите упражнения”, казва д-р Уилям Бекер, директор на отдела по гериатрия в болница “Ню Йорк-Пресбитериан” и директор на Нюйоркския гериатричен център. “Това не означава, че трябва да тичате по 3 мили всеки ден; може да е нещо толкова просто като 30 минути ходене всеки ден, както сме изследвали.”

Това е голяма част от проблема с много от популярните тенденции в областта на диетите и фитнеса: Те често предполагат, че ще се чувствате отлично, докато тренирате, или ще бъдете отлично, докато тренирате. Но реалността е, че упражненията могат да бъдат трудни

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *