Sign In

Blog

Latest News

Reduslim

В проучването, което е малко, reduslim аптека рандомизирано и не е с участието на сляп екип, са участвали 91 жени с наднормено тегло или затлъстяване, които са се упражнявали минимум 3 пъти седмично в продължение само на 12 седмици. Жените са били разпределени на случаен принцип в две групи: Едната група следваше ежедневните си упражнения в определено време, а другата – в различно време. След 12-те седмици упражнения и при двете групи се наблюдавало сходно подобрение на физическата форма и намаляване на теглото, но жените, които се упражнявали последователно по едно и също време, отслабнали повече, а също така имали по-силно чувство за принадлежност и намалили неудовлетвореността от тялото си. И се оказва, че времето за упражнения може да се различава и в зависимост от мястото, в което живеете.

“Установихме, че самоопределените минути упражнения на седмица са значително и отрицателно свързани с индекса на телесната маса (ИТМ), дори след отчитане на ефектите от друга седмична самоопределена физическа активност, като асоциациите са сходни сред участниците от различни раси/етнически произход, възраст и семейно положение”, пишат авторите в своето проучване.

Но ако постоянното време за тренировка не е за вас, има и други начини да си съставите фитнес план, към който да се придържате.

10 хитрини, с които да запазите мотивацията си и да поддържате навика си да спортувате – дори ако фитнес залата е извън бюджета ви

Опитайте да замените любимото си телевизионно предаване с разходка.

Най-добрият начин да правите упражнения? Нещо, което е постоянно. В проучване, публикувано в Journal of Human Evolution през март 2019 г., изследователите установяват, че тези, които продължават да се упражняват редовно, са загубили и по-малко тегло в дългосрочен план. Всъщност вероятността те да поддържат нивата си на физическа форма в бъдеще е със 17% по-голяма от тази на тези, които спират да се упражняват.

И така, защо да се упражнявате редовно? Според Националния институт за сърцето, белите дробове и кръвта извършването на поне 150 минути умерена аеробна активност седмично може да помогне за намаляване на риска от диабет и сърдечносъдови заболявания, както и да помогне в борбата със затлъстяването и да намали риска от смърт.

Прости начини за намаляване на теглото

За да бъдат упражненията ви наистина ефективни, трябва да ги правите поне 3 пъти седмично в продължение на минимум 20 минути.

Когато съставяте тренировъчен план, към който можете да се придържате, имайте предвид, че спазването на график може да има огромно значение за напредъка ви в упражненията. Всъщност проучванията показват, че хората, които спортуват по-често, са по-склонни да се придържат към него.

Проучване в броя от септември 2018 г. на списание Medicine & Science in Sports & Exercise установи, че хората, които следват тренировъчен план

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *