Sign In

Blog

Latest News

Reduslim

Изследователите са наблюдавали 2120 възрастни, които са участвали в проучване за отслабване, и са им поставили приложение, което ги е уведомявало кога са най-близо до упражненията в определено време всеки ден. При проследяване три месеца по-късно изследователите установили, че хората, които са се упражнявали по едно и също време всеки ден, е по-вероятно да постигнат целите за отслабване и да запазят теглото си. Изследователите отбелязват, че това поведение може да се е дължало на факта, че е помогнало на участниците по-лесно да вместят дейността си в графика си или като е направило дейността рутинна и по този начин по-малко нестандартна задача. А може и да е имало психологически причини: Например, редовното извършване на упражнения в определено време може да помогне на хората да се чувстват по-комфортно, когато се reduslim хапчета за отслабваненимават с това поведение.

Физическа активност и мозък

Друго проучване, публикувано през септември 2019 г. в PLOS One, установи, че увеличаването на физическата активност с течение на времето може да подобри ученето и паметта на хората. В проучването изследователите са наблюдавали физическата активност на пациенти с леко когнитивно увреждане (MCI) – състояние, което може да предшества болестта на Алцхаймер или деменцията. С намаляването на физическата активност на пациентите с МКИ с течение на времето вероятността те да имат проблеми с паметта в хода на изследването е по-голяма. Изследователите установяват, че физическата активност може да подобри паметта чрез увеличаване на притока на кръв и кислород към мозъка, повишаване на нивата на невротрансмитерите и потискане на възпаленията в мозъка.

В заключение изследователите препоръчват на хората с леки когнитивни нарушения да се занимават с физическа активност поне три пъти седмично в продължение на поне 10 минути, за да защитят здравето на мозъка и да подобрят когнитивните функции.

Как да отслабнем, като се храним по-здравословно

Проучване, публикувано в броя от май 2017 г. на списание Clinical Gastroenterology and Hepatology, установи, че добавянето на блендер към диетата ви може да ви помогне да отслабнете. Изследователите сравняват ефекта на диета с високо съдържание на протеини и ниско съдържание на въглехидрати със същата диета, допълнена с “протеин” от тиквено семе. Група жени със затлъстяване са били подложени на една от тези диети в продължение на месец и половина. След това изследователите оборудват групите с търговски или домашно приготвен блендер, след което проследяват напредъка им през следващите пет седмици. Изследователите установили, че хората, които пасирали храната си в домашни условия, отслабнали повече, консумирали по-малко калории и по-малко грама мазнини – и всичко това, докато приемали по-малко калории.

Изследователите препоръчват на хората, които се интересуват от загуба на тегло, да опитат да използват блендер вместо кухненски робот и да се опитат да контролират консумацията си на преработени храни, докато правят

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *