Sign In

Blog

Latest News

Reduslim

Използвайки тази стратегия, изследователите, които са анализирали 26 рандомизирани проучвания за отслабване, са установили скромно намаляване на теглото средно с 5 килограма една година след това.

За да направите това? Те предлагат да се упражнявате по около 30 минути в “идеалното” време за отслабване и да се придържате към този интервал от време.

“Според нашия анализ, за повечето хора това би било по едно и също време или приблизително по едно и също време всеки ден”, пишат авторите, ръководени от Тали Купър от Университета на Северна Каролина в Чапъл Хил. “Въпреки това, тъй като хората с наднормено тегло и затлъстяване обикновено имат ограничен контрол върху дневния си график, те могат да изберат да коригират времето за упражнения, когато е подходящо.”

(Getty Images)

И не става дума за това, че упражненията в продължение на 30 минути в “идеалното” ви време за тренировка спрямо 10 минути в произволен ден са ангажимент, който непременно е лош. Всъщност, както в краткосрочен, така и в дългосрочен план, проучванията са установили, че упражненията по едно и също време всеки ден са по-добри за вашето здраве, отколкото спорадичните упражнения в различни дни.

Упражнявайте се малко по-малко, отколкото бихте се упражнявали в “нормален” ден – или малко повече, ако ви се иска да го правите.

Ключът е в това да се придържате към 30-минутния интервал от време постоянно и да видите, че навикът се запазва. За да се случи това, Купър и колегите ѝ предлагат да направите предварително малко проучване, за да разберете кое време е най-подходящо за вас. Както казва Купър пред Business Insider: “Препоръчвам на хората да определят идеалното време в календара си или в дневния си планшет, а след това да се стремят да го спазват всеки ден.”

Така че, ако искате да използвате времето за тренировка като време за повече свеж въздух и почивка, това е напълно нормално.

“Няма идеално време за упражнения”, казва Купър пред Business Insider.

Не позволявайте на времето за тренировка да определя деня ви – и обратното.

Проучването установява, че макар редовните упражнения по едно и също време да са полезни, те са по-малко ефективни, ако позволите това време да диктува деня ви, и обратно. Така че, reduslim аптека ако планирате да тренирате в 9 ч. сутринта, е добре да извършвате някаква дейност по това време, независимо дали става въпрос за нещо активно (например разходка) или за релаксиращо (например медитация). И

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *