Sign In

Blog

Latest News

Reduslim

Макар че дори малко аеробни упражнения са полезни за вас, спазването на определен график за упражнения може да бъде особено полезно за усилията ви за отслабване. Упражненията в рамките на определен период от време могат да спомогнат за увеличаване на разхода на енергия и за стабилизиране на метаболизма, reduslim cena което може да ви помогне да поддържате сваленото тегло и да избегнете връщането на излишните килограми, след като се откажете от кантара.

Възможно е да откриете, че спазването на определени часове се вписва добре в начина ви на живот. Ако сте по-скоро нощен човек, например, разходката около блока или силовата тренировка преди лягане може да са добър избор. Проучване от 2019 г., публикувано в списанието Medical Science Sports Exercise, установи, че хората, които тренират само вечер, са отслабнали повече от хората, които тренират в произволно време през деня.

А за хората от типа “всичко или нищо” изборът на постоянно време за упражнения може да ви помогне да промените начина си на живот, казва д-р Кийт Ву, доцент по медицина в Медицинския факултет на Вашингтонския университет. Ако ви е трудно да започнете да спортувате всеки ден, той казва, че “създаването на редовен график може да ви помогне”. Когато правите упражнения, каза той, “ще имате повече енергия за останалата част от деня, а и е по-лесно да го направите сутрин”.

Струва си също така да се помни, че “упражненията се натрупват”. Дори и да не можете да запишете 10 000 крачки, просто да се упражнявате повече, отколкото предишния ден, може да бъде от полза.

Опитайте се да разделите тренировката си на отделни сесии през деня и да увеличите интензивността на един вид тренировка с течение на времето. Например, ако се стремите да изминавате само две мили три пъти седмично, опитайте да добавите две обиколки на плувен басейн преди лягане.

“Не е необходимо да посещавате фитнеса и да тренирате с часове всеки ден, за да видите резултат”, казва той. “Колкото повече се упражнявате, толкова повече ползи ще получите.”

А може и да откриете, че е по-лесно просто да изчакате до определено време. За да разберете дали това е вярно за вас, опитайте се да проследявате храненията и упражненията си в дневник за хранене в продължение на една седмица – данните могат да бъдат полезен начин за разгадаване на това, което работи най-добре, каза д-р Ву.

“Ако искате да промените начина си на живот, проследяването на данните може да бъде наистина полезно”, каза той.

Има

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *