Sign In

Blog

Latest News

Reduslim

Изследователите са наблюдавали около 450 възрастни в продължение на около година и половина и въз основа на техните доклади са установили, че постоянното упражняване в определено време всеки ден намалява вероятността хората да възвърнат теглото си. Тази констатация е валидна и за тези, които са се упражнявали поне 75 минути наведнъж, без кратки почивки.

“По-рано показахме, че упражненията подобряват здравето и жизнеността”, казва Кери Ридъл, професор в Техническия университет на Вирджиния в Блексбърг, който е ръководител на изследването. “Също така показахме, че това може да помогне на [хората] да поддържат загубата на тегло.”

Ридъл казва, че е била мотивирана да изследва ефекта на времето, защото е доказано, че дългите работни часове могат да затруднят поддържането на здравословен начин на живот. Но тя отбелязва, че резултатите от изследването не означават, че можете да правите упражнения, когато пожелаете. “Ефектът наистина се проявява само ако се упражнявате за едно и също време всеки ден”, казва тя.

Защо?

Ридъл казва, че екипът ѝ смята, reduslim bg mamma че ефектът на времето може да е свързан с това кога тялото ви се чувства уморено и готово да заспи.

“В 15:00 ч. ще ви се приспи”, казва тя. “Умът и тялото ви са по-уморени по това време, отколкото по всяко друго.”

Така че е логично, че подходящият сън и подходящата храна по това време могат да ви помогнат да избегнете натрупването на излишни килограми след тренировка.

Кое е най-подходящото време от деня за тренировки?

Екипът на Ридъл установява, че най-ефективното време от деня за упражнения е рано сутрин, между 8 и 9 часа.

“Това е време, подобно на това, когато хората стават”, казва Ридъл. “След нощ на сън ранното ставане за упражнения може да помогне на тялото ви да усети, че не е толкова уморено.”

Има и други начини да влезете във форма, които не включват прекарване на време във фитнес залата.

Екипът на Ридъл предлага да ходите пеша или да използвате стълбите, вместо да карате колело или асансьор. “Използването на стълбите, ходенето пеша вместо с кола, все пак е добро упражнение [и] може да се прави, дори ако спите”, казва Ридъл.

Възможно е също така да правите упражнения, докато работите на компютъра си (но само ако можете да контролирате правилно дишането си).

Плюсовете

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *