Sign In

Blog

Latest News

Reduslim

Много хора смятат, че диетата е въпрос на воля.

Но едно ново проучване установява, че когато сме на бягащата пътека на диетата, е много по-вероятно да успеем, ако се опитваме да отслабнем и да задържим теглото си за дълго време (ако наистина отслабнем, разбира се).

Изследването, проведено от Националния институт по диабет и храносмилателни и бъбречни заболявания и публикувано в Obesity през юли 2019 г., не е окончателно, но повдига някои интересни хипотези, които заслужават по-нататъшно проучване.

Има ли значение кога се упражнявате?

В проучването са разгледани данни от Националното изследване на здравето и храненето, което се провежда от Националния институт по здравеопазване, при около 17 000 възрастни. Участниците са били претеглени и измерени.

След това са били попитани, наред с други неща, за това колко често ходят на фитнес и как възприемат успеха си в поддържането на теглото си през последната година.

Само около 35 % от хората, които успешно са поддържали теглото си през изминалата година, са заявили, че са спортували през повечето дни от седмицата. Според проучването обаче 67% от хората, които успешно са намалили теглото си, са заявили, че са ходили на фитнес през повечето дни от седмицата.

По-важното е, че изследователите отбелязват, че “вероятността за поддържане на по-ниско телесно тегло през годината е била значително по-голяма за лицата, които са били най-активни физически по същото време, когато са губили тегло”.

Още от Здраве

С други думи, ако се опитвате да отслабнете, правете упражнения по едно и също време всеки ден (за предпочитане след закуска) – но не казвайте на никого. Според заключенията на изследователите начинът, по който се упражнявате, може да няма чак такова значение.

Проучването не е разглеждало конкретно видовете упражнения. Но изследователите отбелязват, че физическата активност, която поддържа предишното тегло на хората, като ходене или лек джогинг, може да бъде ефективна стратегия. Също така би могла да се приложи и редовна ежедневна дейност със същата интензивност като бързото ходене (т.е. ходене с леко темпо).

За разлика от това, според изследователите, дейностите по трениране с тежести или аеробните упражнения с умерена интензивност (като бягане или колоездене) биха могли да бъдат по-ефективни от по-седящите дейности, reduslim таблетки като гледане на телевизия.

В проучването не е разгледана разликата между хората, които успешно са запазили теглото си, и тези, които са възстановили теглото си.

Нова метафора за успешното отслабване

И така, дали това проучване е добра причина да започнете да тренирате в

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *