Sign In

Blog

Latest News

Reduslim

Това е основният извод от нов преглед на рандомизирани контролирани проучвания, който се основава на данни от близо 200 публикувани проучвания. Всички изпитвания са проведени с възрастни, които се опитват да отслабнат, като в тях са включени общо 160 000 души.

Водещият автор на изследването, д-р Л. Дейвид Янулевич, е доцент по медицина в Училището по медицина “Енгелхард” към Нюйоркския университет в Ню Йорк. Той казва, че изследването – което е публикувано днес онлайн в International Journal of Obesity – подкрепя предишни открития за ползите от упражненията в ранните часове на деня за намаляване на теглото. Но добавя, че е изненадан от резултатите, които показват, че упражненията или по едно и също време всеки ден, или по всяко друго време, но определено не посред нощ, имат подобни ползи.

“Това не е сребърен куршум”, reduslim bg mamma казва д-р Янулевич. “Най-доброто време за упражнения не е най-подходящото време. Но установихме, че то има ползи.”

С други думи, упражненията непосредствено преди лягане или дори на закуска може да не са от голямо значение, но упражненията по всяко време, различно от тези “сини небеса” – както ги нарича д-р Янулевич – могат да имат благоприятен ефект.

“Синьото небе” се отнася до упражненията сутрин или непосредствено преди лягане.

Констатациите се основават на анализ на данни от 91 рандомизирани контролирани проучвания, в които са оценени 11 426 участници, които са се упражнявали сутрин, вечер или и двете. Д-р Янулевич и колегите му са разгледали по кое време на деня участниците са били най-склонни да спортуват и дали упражненията са правени сутрин, вечер или по друго време.

Установили са, че всички се справят най-добре, ако правят упражнения сутрин или по всяко друго време, освен преди лягане, но че упражненията вечер се представят също толкова добре, колкото сутрешните и следобедните упражнения по отношение на подпомагането на хората да постигнат и поддържат загуба на тегло.

Изследователите установили също, че общият дневен разход на калории от всички форми на физическа активност е важен. Проучването е било предназначено да анализира само общия дневен калориен разход, така че не е възможно да се разбере точно какъв е бил ефектът на всеки час упражнения върху загубата на тегло.

Резултатите не са призив да се отиде във фитнеса посред нощ, казва д-р Янулевич и предупреждава: “Не е възможно за

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *