Sign In

Blog

Latest News

Reduslim

Проучване, публикувано в списанието на Американската медицинска асоциация, установи, че хората, които в продължение на три месеца са следвали просто и лесно приложение за задачи, което им е помагало да организират тренировките си и да следят напредъка си, са свалили два пъти повече килограми от тези, които не са използвали приложението.

Целта на приложението е била да направи отслабването лесно, казва авторът на изследването д-р Рамеш Сагар, главен ординатор в Медицинския факултет на Бостънския университет и Бостънския медицински център.

“Опитахме се да помогнем на пациентите да разберат, че това не е диета, а начин на живот”, казва той. “Помагаме на пациентите да изберат подходящия вид упражнения, които им харесват, като колоездене или джогинг, и след това им предоставяме лесен за следване план.”

Приложението, наречено DailyBurn, също така позволява на потребителите да записват приема на храна и да проследяват тренировките си въз основа на личните си цели.

“То е създадено така, че да се усеща като виртуална група, която работи заедно за постигане на целите си”, казва Сагар.

След като влезе в системата, всеки член си определя целево тегло – което може да бъде малко под 100 кг или около 150 кг. (“Много хора се провалят, защото подценяват значението на това да изчислят собствените си целеви килограми”, казва той.) Членовете следват едномесечен, едноседмичен и еднодневен план, който включва дневен график за тренировки и меню със здравословни закуски и ястия.

“Въвеждаме идеята за интелигентно хранене”, казва той. “Ще използвате приложението, за да научите кои храни ви харесват и да се научите да си позволявате лакомства, които ви харесват, без да посягате към брауни, когато не ви се иска.”

Приложението също така насърчава потребителите да си поставят цели за намаляване на теглото и за ежедневни упражнения.

Според неговото изследване 78% от спазващите диета, reduslim които са използвали приложението, са постигнали само скромна загуба на тегло в сравнение с неизползващите го, които са качили около шест килограма. А при потребителите се наблюдава и загуба на 2,6 килограма (в сравнение с 0,5 килограма при неупотребяващите), въпреки че приложението е било сравнително евтино.

“Хората трябва да се научат да коригират начина си на живот, за да станат по-активни и да усвоят по-здравословни хранителни навици”, казва той. “Много хора са възприели по-позитивно отношение и не им се налага да ядат толкова много нездравословна храна”.

Как да направим отслабването ефективно

Ако сте решили да

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *