Sign In

Blog

Latest News

Reduslim

Проучване от 2014 г., публикувано в International Journal of Obesity, изследва влиянието на времето за упражнения върху организма. То установява, че хората, които са правили упражнения между 14 и 20 ч., са били по-успешни в поддържането на загуба на тегло в дългосрочен план в сравнение с хората, които са правили упражнения между 19 и 22 ч.

Изследователите изказват предположението, че тъй като по това време ежедневието вече е в ход, активният човек по-лесно намира време за тренировка.

Упражненията сутрин, reduslim bg mamma от друга страна, е най-вероятно да доведат до следобедна закуска и не толкова добра тренировка, установява проучването.

Според проучването хората, които спортуват от обяд до 20:00 ч., е по-вероятно да се “справят” с тренировките през деня.

Това е чудесна стратегия, ако планирате да се упражнявате всеки ден.

Но за тези от вас, които спортуват по-скоро от време на време, проучването има някои съвети за намиране на времето, в което най-вероятно ще бъдете успешни. Например хората, които са се упражнявали през нощта, е по-вероятно да се придържат към тренировъчния график, ако той е “всичко или нищо” и не оставя място за извънредни ситуации.

Може да се упражнявате всеки ден (или всеки втори ден), но ако не успеете да се упражнявате през останалите дни, това означава, че просто ще продължите да трупате килограми през тези дни.

“Като цяло хората, които са по-склонни да спортуват през всички дни от седмицата, е по-вероятно да поддържат програма за упражнения”, пишат авторите на проучването. “По-често трениращите е по-вероятно да поддържат загубата на тегло, ако се упражняват всеки ден”.

Бихте могли да се упражнявате всеки втори ден, но е по-вероятно честотата на тренировките ви да намалее с течение на времето.

Четирикратният професионален боулър заяви, че се стреми да следва съветите в неотдавнашната си книга “Принципите на успеха” и “си е създал постоянен навик” да прави упражнения през деня.

“Когато сте последователни в това, което правите, е по-вероятно да се придържате към него”, каза Зито.

“Единственият начин наистина да го направите е да го правите”, добави Матюс. “Така че, ако ще го правите, правете го правилно.”

Хората, които се упражняват “по навик, а не заради някаква цел”.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *