Sign In

Blog

Latest News

Reduslim

“Хората често са твърде развълнувани, за да започнат програма за упражнения”, казва авторът на изследването Дебора К. Барнхарт, доктор по медицина, доцент по здравни науки и физическо натоварване в Университета на Северна Каролина в Грийнсбъро. “Наистина е важно да се действа целенасочено и да се превърне в навик.”

И така, как можете да намерите време, за да се вмъкнете в ежедневна 30-минутна тренировка?

Хората с натоварен график често са най-предизвикателни и могат да се нуждаят от малко допълнителни напътствия.

Тук изследователите предлагат няколко различни рутинни упражнения, в зависимост от вашите времеви ограничения.

– Редовните дневни упражнения, reduslim състав които отнемат 30 минути или по-малко, могат да работят чудесно през повечето дни. С напредването на дните можете да предприемете по-дълги тренировки, например час или повече. Просто се уверете, че запазвате постоянство във времето, казват изследователите.

– Планирайте тренировките си сутрин или в ранния следобед, когато вече сте будни и още не сте се хранили. По този начин не се конкурирате с обичайния си режим и няма да се чувствате забързани или не в час, ако обикновено сте разсеяни от други задължения или други хора. Ако имате проблеми със сутрешните тренировки, опитайте се да започнете по-рано и да тренирате по инерция, защото е по-трудно да се откажете от тренировка, която вече сте започнали.

– Ако установите, че не сте в състояние да извървите целия път в планираните часове, използвайте приложение, за да зададете напомняния, така че да не пропускате времето, когато е най-вероятно да се придържате към плана. Например, ако сте нощна сова, планирайте тренировката си в 2 ч. през нощта, за да извлечете максимална полза.

Защо редовното спортуване в определено време всеки ден е добра идея

Проучването установи, че хората са по-склонни да правят упражнения, когато знаят кога да отидат.

“Изследванията по този въпрос са доста солидни”, казва Барнхарт. “Когато времето е определено, хората са по-склонни да правят упражнения последователно.”

Разбира се, простото определяне на час не гарантира, че ще се придържате към тренировъчния график.

Дяволът се крие в детайлите, обяснява Барнхарт, и точно там са изследванията за упражненията в определено време всеки ден.

“Хората са по-склонни да правят упражнения, когато знаят кога да отидат и когато това е структурирано в деня им,�

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *