Sign In

Blog

Latest News

Reduslim

Изследователите са разгледали данни от над 4000 възрастни, повечето от които са били със затлъстяване, и са установили, че участниците, които са се упражнявали по определено време, са отслабнали по-ефективно от тези, които са се упражнявали по друго време. По-конкретно, групата, която започнала да се упражнява по-късно през деня, отслабнала средно с 0,6 кг повече от групата, която се упражнявала по всяко друго време на деня.

Това е логично, тъй като много от нас си лягат с чувство на глад или мотивация за хранене. И също така е логично защо колкото по-рано започвате деня, reduslim състав толкова по-вероятно е да преядете на обяд.

“Ограничаването на времето между храненето и физическите упражнения помага на хората да се противопоставят на избора на висококалорична храна”, казва д-р Марио Ма, професор по хранене и кинезиология в Университета на Нова Англия в Австралия. “По-вероятно е те да се упражняват след вечеря, защото са по-уморени, и по-малко вероятно е да се упражняват рано сутрин, преди да са огладнели.”

По-нататък той казва, че “заради циркадния ритъм метаболизмът им е по-стабилен”.

Тъй като всички ние работим по ежедневен биологичен цикъл, енергията на организма би трябвало да е по-стабилна, вместо да скача нагоре-надолу – а това е добре за организма. “Приемането на по-големи количества храна през деня намалява стабилността на метаболизма”, казва той.

И така, по кое време можете да правите упражнения? “По принцип е по-добре да се упражнявате по-късно вечер, отколкото преди лягане”, казва Ма.

В интервю за HealthyU диетологът и здравен експерт Жанет Хил добавя, че според нея ходенето е идеалната тренировка, но че можете да го правите навсякъде и по всяко време.

“Това е дейност с ниско въздействие, която повишава сърдечния ритъм и е рентабилна”, казва тя. “Скорошно проучване, проведено в Обединеното кралство, установи, че 45-минутното ходене е довело до загуба на средно 3,6 килограма, докато групата, занимаваща се с джогинг, е загубила средно 4,9 килограма.”

Най-добро време за упражнения

И така, кое време е най-подходящо? Когато вземете предвид няколко фактора: кога тялото ви е най-бодро, количеството налична светлина и др.

Първо, по кое време сте най-бдителни?

“Ако сте сутрешен човек, може да сте най-бодри рано сутрин”, казва д-р Ани Хо.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *