Sign In

Blog

Latest News

Reduslim

(Снимка: Getty)

Независимо дали сте плъх от фитнес залата или имате повече време за тренировки у дома, колкото по-последователни сте, толкова по-лесно ще избегнете напълняването.

“Една от най-големите грешки, които хората допускат, когато отслабват, е, че претренират”, казва д-р Жанет Фаулър, директор на Службата по затлъстяване и контрол на теглото в Центъра за контрол на теглото “Джон Хопкинс”. “Така те са уморени и наистина не искат да го правят [фитнеса] или са уморени и наистина не искат да го правят, защото не искат да се обезсърчават.”

Когато тренирате постоянно, ще можете да започнете да се движите по-бързо и да поддържате темпото, освен това няма да сте толкова уморени, което води до по-лесно задържане на курса, казва Мариса ДиФранца, регистриран диетолог в Американската диетична асоциация. “Това ви помага да не се чувствате така, сякаш трябва да си седите вкъщи и да си мислите: “Ще отида на фитнес”, казва тя.

Единствената забележка обаче е? Започнете с постоянни тренировки, към които можете да се придържате.

“Ако е нещо ново и чувствате, че ще трябва да продължите да го правите, reduslim тогава [няма да] се получи”, казва Дифранца.

Ето 8 начина да се уверите, че се придържате към плана си за упражнения и че тренирате:

Започнете с лекота

Започнете с тренировка с ниска интензивност, за да свикне тялото ви с активността. Например, докато сте във фитнеса, вземете няколко евтини леки тежести.

“Ако просто започнете с леки тежести и започнете да надграждате, не е нужно да се притеснявате, че ще се контузите или че ще се натоварите прекалено много и ще се разболеете”, казва Дифранца.

За много хора е трудно да започнат да тренират във фитнес залата, така че започването с леки тежести не е толкова плашещо, казва Фаулър. Освен това ще започнете да усещате физическата си форма, което ще ви помогне да решите върху какво искате да работите.

Ако се чувствате отпаднали след тренировка, намалете интензивността или започнете по-активна дейност.

“Най-лесният начин да отслабнете е да намалите калориите”, казва д-р Арън Стивънс, педиатър в

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *