Sign In

Blog

Latest News

Reduslim

Малко проучване установи връзка между упражненията по различно време на деня и по-голямото намаляване на теглото.

Проучването е обхванало 132 мъже и жени с наднормено тегло и затлъстяване в продължение на две години. Тези, които са се упражнявали сутрин, са отчели по-голяма загуба на тегло от тези, които са тренирали по-късно през деня. Изследователите смятат, че това се дължи на факта, че упражненията сутрин, преди закуска, може би са най-добри за предотвратяване на наддаването на тегло – а не за изгаряне на калории, което обикновено се случва следобед и вечер.

Същото обаче не важи за поддържането на теглото. Тези, които са ходили на фитнес сутрин, не са отчели разлика в това колко са отслабнали за две години. “Няма време на деня или ден от седмицата, в което загубеното [тегло] след упражненията да се различава значително. То беше повсеместно”, обяснява авторът на изследването Кенет К. Диц, професор по здравна политика в Националния център за здравни изследвания.

Изследователите смятат, че разликата между упражненията сутрин и по-късно през деня може да е свързана с начина, по който храната се разпределя в тялото по различно време на деня. Когато спортувате преди закуска, вие подготвяте организма за изгаряне на мазнини през целия ден, като го подготвяте за изгаряне на мазнини. Закусването първо обаче ви предпазва от получаване на енергиен тласък за цялото тяло, който може да ви държи гладни.

Диета и фитнес

Понякога висококалоричните храни с високо съдържание на захар могат да ви накарат да се чувствате сити за по-дълго време, отколкото всъщност трябва. Проучване, публикувано в списание Physiological Reports, установява, reduslim аптека че малка добавка кофеин може да ви помогне да се чувствате сити за по-дълъг период от време, което от своя страна може да помогне за намаляване на приема на калории по време на хранене.

В проучването изследователите разделят 60 възрастни на три групи и ги молят да изпият 400 калории обикновена вода или 400 калории вода, смесена с 1000 mg кофеин (6 опаковки сода) или 2000 mg кофеин (12 опаковки сода). Напитките били сервирани 12 часа преди участниците да обядват. Тези, които пили версията с високо съдържание на кофеин, съобщили, че са също толкова сити, колкото и останалите, и че общият им прием на калории е намалял с малко повече от 100 калории.

“Установихме, че хората, които са пили водата във версията с високо съдържание на кофеин, са имали значително по-нисък прием на обяд от контролната група, както и леко забавяне на усещането за ситост”, казва Джеймс А. Роуз, професор по хранене и хранителни науки в Университета на Флорида и един от

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *