Sign In

Blog

Latest News

Reduslim

В проучването 773 възрастни със затлъстяване, които са отслабвали и са правили упражнения в продължение на около една година, са разделени на две групи: едната, в която са правили упражнения по 30 минути три пъти седмично с умерена интензивност, и другата, в която са правили упражнения по същото време, но по различен график. Половината от трениращите са били разпределени на случаен принцип да се упражняват в четвъртък, а половината са били разпределени да получат график за упражнения с три дни на ден и три дни на ден.

Участниците в изследването не са променили начина си на хранене по време на изследването и са били помолени да поддържат обичайното си ниво на физическа активност. Изследователите установили, че трениращите, които се упражнявали по едно и също време и с еднакви нива на интензивност, наддали по-малко тегло от тези, които се упражнявали по различни графици.

И ако този график не ви устройва, просто се успокойте – все пак можете да правите минимално количество упражнения всеки ден. “Вече знаем, че повечето хора могат да се занимават с 30 минути физическа активност с умерена интензивност почти всеки ден, независимо дали работят в офис, пътуват до работа, водят децата на училище или имат друг график”, казва д-р Али Вазири, професор по кинезиология и хранене в Университета на Илинойс и автор на изследването.

Освен упражненията в определено време всеки ден, има и други неща, които могат да ви помогнат да поддържате reduslim хапчета за отслабванегубата на тегло.

Как да задържим теглото си

Един урок, който много от вас вероятно помнят от детството си: “Ако изядеш нещо сладко, ще ти се прииска да го изядеш отново и отново”.

Това психолозите наричат “ефект на подсилващия фактор”, който по същество означава, че ще се чувствате добре, когато си позволите нещо – в случая любимия сладкиш, десерт или бонбон.

Така че ключът към поддържането на загубата на тегло, за която сте работили толкова усилено, е да спрете или ограничите приема на захар – не е никак малко. Изследователи от университета “Джон Хопкинс” са установили, че участниците, които са приемали 3,5-7,8 % от калориите си от захар и други сладки храни, са наддали 30 % повече тегло за шест години от тези, чийто прием е бил под 2 %.

А според Американската асоциация за сърдечни заболявания е доказано, че сладките храни (разбирай: повечето сладкиши) увеличават риска от сърдечни заболявания и са свързани с по-високи нива на затлъстяване, метаболитен синдром, диабет тип 2 и високо кръвно налягане.

Как да ограничите приема на захар? Министерството на здравеопазването на САЩ

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *