Sign In

Blog

Latest News

Reduslim

Изследователи от Северозападния университет в Чикаго са анализирали данни, събрани от повече от 2700 възрастни, които са искали да намалят теглото си между 2009 и 2014 г. и са били включени във федерално финансирани програми за отслабване. За да установят дали някои групи са били по-успешни от други в поддържането на загубата на тегло, учените са разгледали времето, в което участниците са тренирали – и са анализирали колко последователни са били тези тренировки.

“Установихме, че тези, които са се упражнявали по-често в постоянно време всеки ден, е по-вероятно да поддържат загубата на тегло и да запазят свалените килограми с течение на времето, в сравнение с тези, които не са се упражнявали редовно в постоянно време всеки ден”, казва водещият автор на изследването д-р Мариса Бернал, директор на Центъра за изследване и обучение по затлъстяване в Northwestern Feinberg School of Medicine.

Според Бернал здравословната стратегия за поддържане на теглото включва започване на програма за упражнения в постоянно време всеки ден и придържане към нея в продължение на 30 минути или повече.

Възможно е да искат да започнат да се упражняват сутрин, тъй като, въпреки че някои проучвания са установили, че вечерните тренировки са по-малко ефективни за намаляване на теглото, сутрешните тренировки обикновено са по-ефективни, защото организмът няма толкова голям риск да се умори през деня.

Ако обаче упражненията не са възможни през деня, правете ги всяка вечер в определено време. Ключът е да изберете време, когато е по-малко вероятно да бъдете прекъснати, според Бернал.

Закусвайте всеки ден

Направете така, че яйцата да са вашият избор сутрин, предлага регистрираният диетолог Наталия Роуз, Р.Д. “Енергизиращият елемент на яйцата е доста специален, а и те не само са чудесен източник на протеини, но и отличен източник на витамини А и В.”

За да поддържате енергията си, ще трябва да ядете някакъв вид сложен въглехидрат, като овесени ядки, пълнозърнест тост, кафяв ориз или сладки картофи. Протеините също са важни за метаболизма, така че най-добре е да ядете някакъв постен протеин като риба, пиле или яйца.

Друга причина да ядете закуска: тя може да помогне за намаляване на теглото. Изследване, публикувано през август 2018 г., установи, reduslim таблетки че дори закуска само с чаша мляко се свързва с по-нисък индекс на телесната маса в рамките на деня в сравнение със закуска, която се състои от по-традиционна храна.

“Склонни сме да ядем повече, колкото по-дълго сме будни, а когато сме будни цяла нощ, сме склонни да ядем повече”, казва Роуз

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *