Sign In

Blog

Latest News

Reduslim

В проучването изследователите са определили група хора с наднормено тегло да спазват нискокалорична диета, групово гладуване или да следват план за леки физически упражнения – ходене в продължение на 30 минути пет дни в седмицата. Те установили, че групата, която се придържала към последователен режим на упражнения, отслабнала значително повече от другите две групи.

След четири месеца тази група е загубила средно 3 килограма, докато другите групи са загубили средно 1,3 и 1,4 килограма, съобщават изследователите.

Участниците в проучването са били помолени да се упражняват във време, в което обикновено не биха се упражнявали, въз основа на обичайните си нива на активност.

Тези, които се вписали в групата на изследването, включвали упражнения три пъти седмично в продължение на два или шест месеца, като всички използвали една и съща тренировъчна програма.

Упражненията са просто решение, което може да осигури облекчение на често срещани проблеми, свързани с храненето и здравето. То повишава енергийните ви нива и подобрява настроението ви; може да ви помогне да се преборите със стреса, да спите по-добре и да понижите холестерола и кръвното си налягане. Освен това ускорява метаболизма, което улеснява изгарянето на калории, може да ви помогне да контролирате апетита и да се чувствате по-удовлетворени, докато се храните.

Това може да се окаже ключово за поддържане на загубата на тегло. При проучване на хора, които са отслабнали с нискокалорична диета, изследователите са установили, че тези, които са имали високи нива на телесни мазнини преди диетата, са натрупали значително повече от тях през първата година след диетата, отколкото тези с по-ниски нива.

Когато тренирате редовно, упражненията не само изгарят допълнителни калории, но и карат тялото ви да функционира по-добре като цяло. “Това е нещо, което, след като започнете, не можете да спрете”, казва д-р Уилям Диц, професор по епидемиология и хранене в Училището по обществено здраве “Джон Хопкинс” в Балтимор. “Това ви кара да се чувствате по-добре, да сте по-бодри, да спите по-добре. Подобрява метаболизма ви и намалява риска от сърдечен удар.”

Ходенето пеша е евтин и лесен начин за физическо натоварване. То не изисква много оборудване, лесно е да се прави с ограничен бюджет и ще повиши метаболизма ви, за да започне да работи за вас, а не срещу вас.

“Когато започнете програма за физически упражнения, ще reduslim в аптекитеидите, че скоростта на метаболизма ви в покой намалява с 2%”, казва Дейвид Нийман, лекар по спортна медицина в Кливландската клиника.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *