Sign In

Blog

Latest News

Reduslim

Тук сме събрали 10 изключително ефективни съвета за отслабване, подкрепени от науката:

1. Направете упражненията приоритет.

Проучване, проведено в Института по физиология и патофизиология на стареенето, установи, че възрастните, които спортуват между 4 и 6 дни в седмицата и определят времето си за упражнения около час преди редовното хранене, отслабват по-успешно от тези, които правят същото количество упражнения, но не ги превръщат в приоритет в ежедневието си.

Проучване на университета “Джон Хопкинс” установи, че упражненията преди хранене (с половинчасова или едночасова почивка) водят до най-малко общо количество коремни мазнини.

2. Кажете “не” на похапването.

Упражнявайте се: Проучване, публикувано в списание Obesity, установява, че при възрастните, които са се упражнявали редовно повече от 10 години и са били разпределени в група за тренировки със съпротивление, се наблюдава по-бързо и постоянно намаляване на теглото, отколкото при тези, които само са се упражнявали в продължение на 10 години. Добър начин да увеличите максимално изгарянето на калории е да се упражнявате преди хранене. Изследване на Университета на Кънектикът устаноreduslim в аптекитеи, че упражненията в рамките на 30 минути след хранене намаляват вероятността от преяждане.

Закуски: Проучване на Университета Корнел установява, че участниците, които са пили студен зелен чай преди да изядат малко количество торта, са отслабнали приблизително толкова, колкото биха отслабнали, ако бяха пропуснали тортата. Изследователите смятат, че кофеинът в зеления чай може да намали апетита, като същевременно балансира нивата на кръвната захар и възпрепятства черния дроб да преработва захар и други въглехидрати. Те също така отбелязват, че проучванията са установили, че аминокиселината L-теанин може да има умерен ефект на потискане на апетита.

Плодове: Ябълките и другите плодове съдържат пектин – вид фибри, които се разширяват в стомаха и ви карат да се чувствате сити. Проучване, публикувано в списание Obesity, установи, че консумирането на малка закуска с пектин след тренировка е помогнало на изследваните лица да консумират с около 23% по-малко калории при последващо хранене. Други изследвания са установили, че тъй като фибрите в плодовете съдържат много вода и малко калории, яденето на плодове преди хранене може да ви помогне да отслабнете.

3. Пропуснете напитките със захар.

Кафемашините Nespresso, които използват кафе на зърна вместо вода, ви принуждават да изгаряте калории в началото на деня.

Вместо това изпийте чаша зелен чай и изяжте една зелена ябълка с канела и индийско орехче. Както L-теанинът, така и кофеинът в зеления чай могат да помогнат за ограничаване на апетита и стабилизиране на кръвната захар.

Зеленият чай съдържа EGCG – аминокиселина, която изгаря мазнините.

Ако сте

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *