Sign In

Blog

Latest News

Reduslim

В проучването изследователите са проучили хранителните, питейните и двигателните навици на 2894 души с диабет тип 2 или преддиабет. Хората са били оценявани в два момента: първо, около пет години след започване на програма за намаляване на теглото при предиабет, която включва енергична 30-60-минутна разходка поне три пъти седмично; и второ, след 9-12-месечно забавяне.

Резултатите? Общо взето, вероятността хората, reduslim аптека които са поддържали постоянни физически упражнения, да възвърнат теглото си е била с 28% по-малка, а вероятността да възвърнат повече тегло, отколкото са загубили, в края на програмата – с 31% по-малка, отколкото при тези, които не са я спазвали.

Разбира се, това не означава, че придържането към рутинна програма от шест месеца всяка година е най-ефективният начин за отслабване. Въпреки че е вярно, че упражненията помагат за задържане на теглото, експертите казват, че само ползите от физическата активност за здравето на сърцето са достатъчни, за да мотивират повечето хора да правят нещо активно всяка седмица.

Пиенето на вода, особено ако се опитвате да свалите малко килограми, може да звучи нелогично. Но учените са установили, че водата има много повече, отколкото се вижда на пръв поглед.

“Водата наистина е от съществено значение за организма ви”, казва С. Алън Стюарт, доктор по философия, професор по биохимия и клетъчна биология в Университета на Колорадо в Боулдър. “Тя е необходима за живота и това е отразено в количеството вода, което се намира в телата ни.”

Водата допринася за метаболитните процеси и е канал, по който веществата попадат в клетките ви, казва той.

Но въпреки тази важна роля повечето американци не пият достатъчно. По данни на Центъра за контрол и превенция на заболяванията през 2017 г. само 43% от хората на възраст между 20 и 64 години са изпили препоръчителното количество вода средно за двудневен период.

Средната консумация е била доста под препоръчаната от експертите. Според Американското списание за клинично хранене всеки ден трябва да пиете еквивалента на поне 90 унции (2,6 литра) вода, а ако спортувате – и повече. Проучванията са установили, че пиенето на вода преди и след хранене също може да ви помогне да отслабнете, въпреки че не е ясно точно защо. Но ако се опитвате да свалите няколко килограма, водата също може да бъде ценно средство, което да ви помогне в това.

Какво трябва да знаете:

Водата е

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *