Sign In

Blog

Latest News

Reduslim

Няколко седмици ще трябва да упражнявате самоконтрол, но след като веднъж установите сутрешната си рутина, едва ли ще искате да я промените.

“За съжаление, много възрастни, които опитват периодично гладуване, губят дисциплината, необходима за продължаване на промяната в начина на живот”, казва Марк Матсън, водещ автор на изследването и професор по неврология в Националния институт по злоупотреба с алкохол и алкохолизъм, пред Washington Post. “Най-добрият подход е да се възползвате от циркадните модели в тялото си и да установите модел за ежедневната си активност, като същевременно изберете времето, което ви е най-удобно.”

Ако не можете да стигнете до фитнеса точно в часа, в който сте решили да се събудите, това е напълно нормално. Можете да я вмъкнете през целия ден (например, можете да се разходите сутрин, да направите малко кардио упражнения следобед, а вечерта да отидете във фитнеса).

“Може би ще искате да започнете, като пропуснете едно хранене на ден или като ядете по едно малко ядене всеки ден по едно и също време”, казва Майкъл Левитин, психиатър от Харвард и автор на “Организираният ум”.

Ще трябва да упражнявате известен самоконтрол в продължение на няколко седмици, но веднъж установили сутрешната си рутина, едва ли ще искате да я промените.

Много хора стигат до крайност с този съвет, като си създават строг график, който им помага да спазват режима на упражненията. Това обаче не е препоръчително.

“Не бих препоръчала на хората да се опитват да се събуждат по едно и също време всеки ден или да бъдат много строги по отношение на въвеждането на определен график”, казва д-р Джес Хсу, която специализира в областта на затлъстяването и контрола на теглото в болница “Ленокс Хил” в Ню Йорк. “Но ако го направите и сте в състояние да го поддържате за известно време, това е доста добра идея.”

Просто имайте предвид как графикът ви се вписва в рутинната ви програма. Ако настройвате алармата си да ставате и да се приготвяте за работа или училище в определено време всеки ден, reduslim мнения бг мама Хсу каза, че вероятно ще трябва да промените този график в зависимост от това как протича денят ви.

“Улесняването не е от полза”, казва Хсу. �

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *