Sign In

Blog

Latest News

Reduslim

В едно скорошно проучване изследователите предлагат на 154 участници с наднормено тегло и затлъстяване два варианта: 10-седмичен план Weight Watchers и активен план, при който им се възлагат шест кардио и четири съпротивителни тренировки. Активният план включвал четири пъти седмично посещение на фитнес зала и два пъти седмично тренировки с тежести у дома, като изследователите се уверили, че активността е достатъчно дълга, за да бъде ефективна. (В плана на Weight Watchers участниците се събираха във фитнес залата два пъти седмично за минимум 45 минути.)

Те установили, че теглото на “дневната” група останало приблизително същото, докато “нощната” група свалила около 3,5 кг през първите четири седмици на изследването и запазила това намаление на теглото през останалата част от 10-седмичното изследване.

Изследователите изказват предположението, че разликата между двете групи може да се дължи на удобството при планирането, тъй като “нощната” група е имала по-структуриран тренировъчен график. Те също така предполагат, че “нощната” група може да е имала по-голяма полза от допълнителните усилия, тъй като може да е работила по-усилено от “дневната” група.

Друго проучване установи, че хората, които постоянно тренират по едно и също време, се упражняват повече, изгарят повече калории и отслабват повече.

За целите на това проучване изследователите са анкетирали около 200 души, за да разберат по кое време на деня те обикновено правят упражнения. В някои дни те установили, че времето на упражненията им не съвпада с обичайното им време, което според изследователите е добре, тъй като тези, които се упражняват по различно време, е по-вероятно да се упражняват адекватно.

Изследователите установили, че за период от четири седмици тези, които редовно се упражнявали в определен часови интервал, са отслабнали повече, изгорили са повече мазнини и са имали по-голяма издръжливост на упражнения, отколкото тези, които са се упражнявали извън обичайното си време.

Как да отслабваме

Готови ли сте да свалите няколко килограма? Посещението на фитнес залата пет пъти седмично може да е най-добрият план за упражнения за вас. Но ако не сте готови да се посветите на взискателна тренировъчна програма, не се притеснявайте. Дори леката активност, включваща само една бърза разходка след закуска или спиране за бърза разходка около блока, може да изгори около 100 калории, казва Лейси Чиофи, reduslim брой капсули MPH, RD, директор на Центъра за спортно хранене в Калифорнийския университет в Бъркли. “Това е повече от калориите, които бихте изгорили за 20 минути кардио упражнения.”

Но Чиофи казва също, че всеки има потенциала да изгаря калории само като се движи, благодарение на

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *