Sign In

Blog

Latest News

Reduslim

Това е така, защото хората често забравят да правят редовно физически упражнения, твърдят изследователите. Когато става въпрос за отслабване, по-добре ли е да се упражнявате преди или след хранене? И трябва ли да се упражняваме сутрин, на обяд или вечер?

Това са важни въпроси, защото може да сте на път да отслабнете и да постигнете някои от целите си за отслабване, но след това упражненията и диетата ви да се разминат. “Това проучване показва, че ако нямате определено време за упражнения, е много по-вероятно да отслабнете. Затова определете време, в което ще правите упражнения всеки ден”, казва д-р Марта Мърфи, професор по поведенческа медицина в медицинския колеж “Бейлър” в Хюстън.

Времето, което е най-ефективно, е времето, върху което имате най-голям контрол: reduslim cena в средата на сутринта, предлага тя. “Ако се упражнявате първо сутрин, е много трудно да го следвате”, казва Мърфи. “По същия начин, по който не можете да излезете и да изперете в обедния си час – в този следобед също извършвате фитнес дейности.”

Всъщност експертите казват, че сред много авторитетни здравни организации има общ консенсус, че упражненията преди хранене са идеални за отслабване.

Един важен момент: Простото излизане навън и ходене не е достатъчно. “Дори да се разхождате спокойно, ще изгорите приблизително същото количество калории”, казва д-р Мичиаки Комия, професор по психология в Университета на Британска Колумбия.

Така че, ако не се упражнявате редовно, не забравяйте да изберете най-подходящото за вас време, за да започнете да тренирате. “За някои хора може да има смисъл да отидат във фитнеса преди работа”, казва Мърфи. “За други може да е по-добре, ако се упражняват вечер, след като се приберат от работа. Важното е да намерите време, когато можете да се упражнявате редовно, за да не придобиете навика да пропускате упражненията напълно.”

2. Упражнявайте се повече, отколкото смятате, че трябва. Това е един от най-лесните съвети за отслабване, които можете да следвате: “Трябва да тренирате достатъчно усилено, за да увеличите сърдечния си ритъм и, надявам се, да увеличите метаболизма си”, казва Мърфи.

По принцип, казва тя, възрастните трябва да се занимават с аеробна дейност по 30 минути пет пъти седмично. Тази тренировка трябва да изгаря

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *