Sign In

Blog

Latest News

Reduslim

В проучването изследователите са набрали 20 жени, които са спазвали нискокалорична диета в продължение на осем седмици и са тежали средно между 251 и 318 килограма. Използван е високотехнологичен процес на скрининг, за да се уверят, че участничките са здрави – не са пушили, не са използвали други тютюневи изделия и не са имали други заболявания.

Жените били разделени на две групи: тези, които се упражнявали по един час на ден по едно и също време всеки ден (групата, reduslim cena която се придържала към навика), и тези, които не се упражнявали (контролната група).

Навикът за упражнения е продължил 16 седмици, като участничките и в двете групи са спазвали нискокалорична диета, съобщават изследователите. “По време на изследването участниците са консумирали от 2000 до 2500 калории на ден, а на около 10-ата седмица са съобщили, че са консумирали по-малко от 1500 калории на ден”, обясняват изследователите.

СВЪРЗАНО: 8 начина да намалите приема на калории, за да отслабнете

След 16 седмици жените, които са тренирали в определено време всеки ден, са показали по-ниско тегло в сравнение с другата група. Проучването също така разкрива, че жените, които са спазвали навика за последователни упражнения и са се придържали към определено време от деня за упражнения, са загубили 6% от общото си телесно тегло.

Жените, които не са се придържали към определено време на деня за упражнения, не са показали значителна загуба на тегло.

Изследователите смятат, че едночасовите сесии за упражнения са успели да направят разликата, защото жените са тренирали по едно и също време всеки ден и са елиминирали всякакви разсейващи фактори.

“Подозираме, че подобна тенденция може да се прояви, когато хората, които се опитват да отслабнат, се упражняват по постоянен начин”, пишат изследователите.

“Наличието на тренировъчен режим, който се спазва стриктно, може да е от полза по време на поддържането на загубата на тегло.”

Същите учени публикуваха отделно проучване по-рано тази година, което разкри, че упражненията по едно и също време всеки ден наистина изглежда улесняват придържането към редовен тренировъчен режим.

Но това не означава, че трябва да запишете графика си за упражнения и да го превърнете в свое новогодишно решение, казват експертите.

“Да нямаш рутина, която да следваш, не е същото като да се упражняваш произволно”, казва ДиАнн Колкър, експерт по йога и автор на книгата “Find Your Yoga Style: Колкър: “Революционна 90-минутна практика на тялото и ума за жизнена нова личност”, която не е участвала в изследването.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *